Harmonie (groot orkest)

Groot Orkest

Het Groot Orkest staat onder leiding van hun dirigent René Nelis

René Nelis is een echte Zeeuw in hart en nieren. Hij bespeelt zelf bugel bij fanfare ‘Vlijt en Volharding’ en trompet bij harmonieorkest ‘Ons Genoegen’. Daarnaast is hij ook actief als dirigent bij het opleidingsorkest van ‘Alliance’ in Lage Zwaluwe en als dirigent van Jeugdbrassband Middelburg.

Bij harmonie OVU wil ik de volgende zaken bereiken: alternatief repertoire ten gehore laten brengen, muzikaliteit/niveau bevorderen, een eenheid in het orkest creëren en natuurlijk boven alles, de muzikanten met veel plezier laten spelen in hun vrije uren.

Jaarlijks neemt het orkest deel aan uitwisselingsconcerten en verzorgt zelf verschillende concerten.

Het groot orkest bestaat uit de al wat gevorderde muzikanten. We zijn momenteel met ongeveer 30/35 leden. Jong en oud speelt al jaren samen en vormen het muzikale plaatje van het dorp! René Nelis is de dirigent die ons door moeilijke en gelukkig soms ook wat eenvoudigere muziekstukken heen begeleidt en dirigeert.

Het niveau van het groot orkest ligt wat hoger dan bij het Jeugdorkest. Om deze overstap zo klein mogelijk te houden, kunnen muzikanten er voor kiezen om op examen te gaan.

Belangrijk aspect waar veel aandacht aan wordt geschonken is een verrassend en afwisselend jaarprogramma zodat het harmonie orkest interessant blijft voor muzikanten en publiek.

Repetities

Groot Orkest

Repetitieavond is donderdagavond van 20:00 tot 22:00.

Repetities vinden plaats Bij Bas in Wagenberg onder leiding van René Nelis.

Meer informatie over kosten en lidmaatschap zijn onder deze link te vinden.